Драма, драма и мачкай Стан - какво се случи в ден №4 на Sofia Open?


Драма, драма и мачкай Стан - какво се случи в ден №4 на Sofia Open?
Снимка: БГНЕС

7075 0

В четвъртък приключи вторият кръг от турнира Diema Xtra Sofia Open, който се провежда в столичната зала "Арена Армеец". И топ тенисистите в София определено не разочароваха с представянето си пред над 4 хиляди фенове на тениса у нас.

Денят на Централния корт започна с най-дългия мач до момента в турнира. В близо 3-часова битка Жил Мюлер съумя да обърне развоя на мача си срещу Андреа Сепи, печелейки след 4:6, 7:6, 7:6.

Не по-малко драматичен беше двубоят Виктор Троицки - Денис Истомин. Сърбинът спечели първия сет със 7:6 (4), но настъпи сериозен срив в играта му, губейки с 1:6 следващия сет. В началото на решаващата част той беше пробит и дори се опита да счупи ракетата си, но това подейства като импулс в играта му - върнат пробив и в последствие спечелен тайбрек (2).

Багдатис поднесе изненадата в турнира, след като спечели срещу втория поставен Адриан Манарино. Френският състезател взе първия сет с 6:7 (4), но след това тотално рухна, а кипърският ветеран спечели с 6:3, 6:1, целувайки корта след успеха си.

Последното шоу на Централния корт отново завърши в трисетова драма. Стан Вавринка загуби първия сет с 4:6 срещу Мартин Клижан, но с течение на двубоя влезе в отлична форма и обърна с 6:2, 6:3.

В редовете надолу може да видите как се разви целия ден в София, като определено драмата властваше на корта в зала "Арена Армеец".

Всичко по-интересно от турнира може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.

22:30 На пресконференцията Вавринка изрази надежда, че ще продължи да подобрява формата си с течение на турнира. Засега той не си поставя цели, като ще се опита да запише максимално много мачове на турнира в София. Пресконференцията може да гледате в страницата на Sportlive.bg във Facebook.

22:00 Финални акорди на втория кръг от Sofia Open.

21:44  - Притеснителен момент за Вавринка, който допусна две неточности и изостана с 0:30. но последваха силни начални удари от страна на Стан, който се отчете и с отличен скъсен бекхенд по диагонала. С това той затвори мача и спечели с 6:3 в решаващия трети сет.

21:40 Нов убедителен сервис-гейм за Вавринка, докато Клижан отново беше колеблив и допусна твърде много грешки, за да се стигне до равенство 40:40 при 5:2 в полза на 3-кратния шампион в турнири от Големия шлем. С два аса обаче Клижан остана в мача поне за още един гейм - 5:3.

21:23 Първоначалните проблеми на Вавринка се изпариха с течение на сета, като още в гейм №4 той поведе с 0:40 и реализира пробив при втората възможност, след като Клижан прати бекхенда си в аут. Вавринка затвърждава пробива и изглежда ще спечели лесно.

21:13 Лека несигурност от страна на Вавринка, който допусна две точки за пробив. Благодарение на първия си сервис той успя да ги неутрализира, а след това и с фантастични форхенди взе първия гейм.

21:01 Брутален ретур уинър и 6:2 за Стан Вавринка във втория сет - отново ще гледаме трисетова драма в зала "Арена Армеец".

20:50 Куп пропуснати възможности за Стан Вавринка в гейм №6. Той имаше 3 точки за пробив, но Клижан успя да се защити с две поредни излизания на мрежата, които предотвратиха втори пробив - 4:2 за Стан.

20:35 Вавринка откри втория сет по коренно различен начин. С разнообразна игра от дъното на корта и с няколко излизания той успя да наруши ритъма на Клижан и достигна до ранен пробив за 3:1.

20:20 Швейцарецът капитулира - първият сет е за Мартин Клижан, който успя да се справи с тежките удари на Вавринка от дъното на корта.

20:00 Стан Вавринка пръв допусна пробив. Двамата сервираха изключително уверено, но това се промени при 3:3 и решаващият гейм №7 влезе в сметката на Клижан след пробив. Той затвърди брейка си - 5:3 и Стан е в опасност.

19:30 Преди Стан Вавринка - Мартин Клижан

18:20 Световният №25 успя да вземе ранен аванс от 4 точки, който му осигури победата в сета, въпреки че Багдатис направи всичко по силите си, за да спечели тайбрека. Той върна част от минипробивите и дори докара нещата до 5:3, но Манарино направи олтична защита за 6:3, а след това затвори 13-ия гейм на 4.

18:00 Багдатис отново изостана с пробив, като Манарино трябваше да сервира за сета. Кипърският ветеран обаче успя да оцелее, връщайки пробива. И двамата не сервират убедително от началото на мача, като за пореден двубой ще имаме поне един тайбрек в мача.

17:40 И третият двубой на Централния корт в зала "Арена Армеец" не разочарова от самото начало. Манарино успя да стигне до ранен пробив, а в 4-ия гейм Багдатис пропусна три възможности за пробив преди да прекърши съпротивата на колебливия на сервис французин - 2:2.

17:10 Виктор Троицки поздрави два пъти феновете за подкрепата, която получи. Днес е първият ден, в който има над 1000 души в залата, а дори в момента съоръжението продължава да се пълни.

17:05 Любимецът на феновете Виктор Троицки стигна до тайбрек в третия сет и поведе с 6:2, но изпусна да затвори мача два пъти на свой сервис - 6:5. Все пак при първия сервис на Истомин узбекът прати топката в аут - страхотен обрат на сърбина в третия сет и той ще играе срещу победителя от Стан Вавринка - Марк Клижан!

16:45 Битката между Истомин и Троицки продължава с пълна сила. Узбекистанецът току-що поведе с 5:4 и сръбският любимец в зала "Арена Армеец" сервира за оставането си в турнира.

16:30 В момента зала "Арена Армеец" е изцяло за Виктор Троицки. Сърбинът едва не строши ракетата си, след като беше пробив в началото на третия сет, но с няколко блестящи изпълнения съумя да върне пробива - 2:2 и драмата продължава.

16:15 Ексклузивно в Sportlive.bg. По информация, която придобихме от организаторите на турнира в Ротердам, Григор Димитров трябва да е на линия за надпреварата. Досега той не е информирал организаторите, че ще пропусне турнира заради контузия. От Ротердам обаче не споделиха повече информация за комуникацията между организаторите и световния №4. Повече информация четете в материала на SportLive.bg

16:00 Истомин се завръща с пълна сила в мача. Вече реализира три пробива и води с 6:1 на Троицки. Очаква ни много интересен трети сет.

15:30 В днешния ден феновете на тениса в София определено са повече в сравнение с предходните дни, въпреки че е работен ден. Със сигурност обаче се наслаждават на страхотно шоу. След зрелището Мюлер - Сепи не по-малко интересен двубой се играе и в момента - Троицки срещу Истомин. Двамата влязоха в тайбрек, който беше спечелен от сърбина.

15:00 Какво да очакваме в днешния ден на Sofia Open?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички