Григор Димитров: Има напрежение, но крайната цел е Лондон


Григор Димитров: Има напрежение, но крайната цел е Лондон
Снимка: Guliver/GettyImages

3117 0

Григор Димитров няма търпение да започне битката в Синсинати - турнир, който е сред любимите му през годините. Той стартира участието си в надпреварата срещу Фелисиано Лопес.

"Това е интересен за мен турнир - обичам да идвам тук и се опитвам да се наслаждавам в Синсинати колкото се може повече, защото е точно преди Ню Йорк и цялата лудница около US Open", сподели Димитров пред сайта на ATP.

"Турнирът е страхотен и се развива отлично. От година на година определено има подобрения във всеки аспект и това се дължи до голяма степен на турнирния директор. Всеки път, когато се върна, всичко е по-хубаво от предишния". 

Той беше попитан какво мисли за американските фенове, но Гришо не пожела да разграничи привържениците на тениса.

"Като цяло тенис феновете са страхотни навсякъде. Ценим публиката на всяко място, което отидем, без значение в САЩ, Азия, Европа - хубаво е, когато усещаш тяхната подкрепа". 

Също така Димитров обяви, че иска най-накрая да се класира за Финалите на ATP в Лондон - заключителния турнир за годината, в който за съжаление все още не е участвал.

"Мисля, че крайната цел е да се класирам за Лондон. Никога не съм играл там, бил съм близо, но така и не стигнах до заключителния турнир. Винаги съм искал да играя там и ще дам всичко от себе си, знаейки че съм много близо до класиране.

Да, има напрежение, като се има предвид, че съм на ръба, но аз играя добре, когато съм притиснат", категоричен беше той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички