Сложен съперник очаква Григор Димитров на старта в Маями, Федерер също в половината му


Сложен съперник очаква Григор Димитров на старта в Маями, Федерер също в половината му
Снимка: Getty Images/Guliver

5750 0

Ракета №1 на България Григор Димитров все още не е играл от Australian Open 2019. Тогава сънародникът ни загуби от Франсис Тиафо на 1/8-финалите, а след това лекуваше контузия в рамото и отказа няколко турнира. Българинът попадна в схемата за първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс, но в последния момент се отказа.

Тази седмица започва следващият турнир от тази верига - в Маями, като Гришо започва отново от втория кръг. Там ще го очаква сериозен съперник - този, който спечели битката измежду Фелисиано Лопес и Беноа Пер. При успех в първия си мач, Димитров ще продължи към 3-и кръг, където вероятно ще го очаква Карен Хачанов.

Евентуална среща на 1/8-финалите сънародникът ни може да си уреди с Кевин Андерсън, а в 1/4-финалите там вероятно ще го очаква Роджър Федерер. Ако успее да стигне до 1/2-финалите, там ще следва среща с Александър Зверев или Стефанос Циципас. 

ГРИГОР ДИМИТРОВ ЗАЛАГА НА РОЗОВОТО ЗА ТУРНИРА В МАЯМИ (СНИМКА)

В другата половина на схемата пък попадна световният №1 Новак Джокович, както и Кей Нишикори, Доминик Тийм, Гаел Монфис, Джон Иснър, Милош Раонич и Фабио Фонини.

След като не игра от Australian Open, Григор Димитров загуби доста позиции в ранглистата на АТР. В момента българинът се намира на 29-а позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички