Следващият съперник на Григор: Той заслужава да е в топ 5, но няма да му е никак лесно срещу мен


Следващият съперник на Григор: Той заслужава да е в топ 5, но няма да му е никак лесно срещу мен
Снимка: Getty Images/Guliver

4068 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира рано тази сутрин на 1/8-финалите на Australian Open, след като победи в три сета  италианеца Томас Фабиано. Следващият съперник на Гришо е Франсис Тиафо, който показа, че не се страхува и се закани на хасковлията.

"Димитров има три победи и аз също. Сега идва неговия ред. Не съм чувал по-велика публика от тази в Австралия. Правят невероятна атмосфера и много голям шум. За мен е огромна чест, че ме посрещат по такъв начин, като се има предвид, че не съм австралиец“, каза Тиафо.

След това се изказа и доста ласкаво за българина. "С Григор сме добри приятели. Той ще се състезава като луд, както и аз. Става въпрос за голям мач за финалната осмица. Той стигна до там и миналата година, и отново ще иска да го направи. Да се върне там, където заслужава, а той заслужава да е в топ 5. Няма да му е никак лесно срещу мен", допълни още той.

Франсис Тиафо и Андреас Сепи изиграха маратонски 5-сетов мач по между си в третия кръг, като в крайна сметка американецът надделя. На два пъти италианският тенисист повеждаше съответно със 7:6 (3) и 6:4. Младият Тиафо обаче намираше шанс да се върне в срещата (6:3, 6:4) и в крайна сметка спечели след два пробива и 6:3 в решителната част.

Какво сподели Андре Агаси за съвместната му работа с Григор - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички