Симона Халеп унищожи Серина Уилямс и грабна първа титла от Уимбълдън


Симона Халеп унищожи Серина Уилямс и грабна първа титла от Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

3661 0

Румънската тенисистка Симона Халеп спечели първата си титла от Уимбълдън, след като във финала буквално прегази фаворитката Серина Уилямс след 6:2, 6:2. Срещата на Централния корт завърши за изненадващите 57 минути, като това е втора титла от Големия шлем за световната №7. Това бе трети пореден изгубен финал за по-малката от сестрите Уилямс след неуспехите в Ню Йорк през 2018 година и Уимбълдън 2018.

Срещата се разви изцяло по вкуса на Халеп, която започна с пробив мача, след което записа и още един, за да поведе с 4:0. До края на сета пък тя нямаше никакъв проблем на свой сервис, за да стигне до успеха. 

Във втората част Уилямс поведе за първи път в мача, след като спечели първия гейм на свой сервис. При 2:2 обаче американката отново бе пробита, което се случи и при 2:4, за да може спокойно Халеп да сервира и да спечели свой първи трофей в Меката на тениса.

След Ролан Гарос 2018 година, Халеп вдига своя втори трофей от Големия шлем. От своя страна пък Уилямс може да бъде изключително разочарована, тъй като победа днес щеше да я изравни на върха по спечелени отличия от Голямата четворка за всички времена. Недостижима за момента там остава Маргарет Корт със своите 24 триумфа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички