Силното представяне на Григор Димитров в Париж му осигури завръщане в топ 20


Силното представяне на Григор Димитров в Париж му осигури завръщане в топ 20
Снимка: Getty Images/Gulliver

6591 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров продължава с невероятното си класиране на Мастърса в Париж. Първата ни ракета се класира на първия си полуфинал във френската столица, след като победи в два сета чилиеца Кристиан Гарин.

Този полуфинал гарантира и завръщане на Григор в топ 20 на световния тенис. Официално това ще се случи в началото на следващата седмица, когато класацията ще бъде обновена.

Във виртуалната класация хасковлията в момента е под номер 19, но може да бъде изпреварен от Денис Шаповалов, който по-късно днес също ще изиграе 1/4-финален сблъсък от турнира. Припомняме, че Григор беше извън топ 70 през юни. Благодарение на великолепното си представяне на US Open, където постигна и първа победа срещу Роджър Федерер, се изкачи с над 50 позиции. 

В Париж, българинът елиминира Юго Умбер и Давид Гофен, а след това изигра един от най-добрите мачове в кариерата си срещу световния №5 Доминик Тийма, преди да подчини и Кристиан Гарин. Това му осигури място в топ 20 в края на тежкия сезон, който преживя, съпътстван и от травма в рамото.

А каква е една от целите на Андре Агаси в работата му с Димитров вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички