Ще има българско участие в турнира на легендите на Уимбълдън


Ще има българско участие в турнира на легендите на Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

1923 0

България може да се похвали с представител в тазгодишното издание на турнира на легендите, част от Уимбълдън. Магдалена Малеева - бивша номер 4 в света, е приела поканата от организаторите. Това съобщи самата тя пред БНР.

Най-малката от трите сестри Малееви ще е в тандем с Ива Майоли от Хърватия. Двете вече са си партнирали, именно в Лондон, но преди 5 години. 44-годишната българка прекрати професионалната си кариера през октомври 2005 г. Преди да го направи, бе записала цели 13 участия в най-стария тенис турнир, като непреодолимо препятствие се оказа осминафиналната фаза, до която достига 4 пъти.

Един от най-големите успехи на корта за Магдалена Малеева обаче дойде 10 години след края кариерата ѝ. През 2015 г., отново в турнира на двойки за бивши професионални тенисистки на Уимбълдън, тя спечели с австралийката Рене Стъбс. По този начин се превърна в единствената българка, която може да се похвали с титла от Уимбълдън.

Григор Димитров също е триумфирал на свещената трева в Лондон, но в юношеската категория. Хасковлията ще вземе участие и тази година в основната схема при мъжете, като ще научи съперника си в петък (28 юни). Турнирът започва на 1-ви юли.

А позицията на Григор Димитров в ранглистата на ATP, непосредствено преди началото на Уимбълдън, вижте в тази статия на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички