Григор Димитров пак затъва в ранглистата на АТР


Григор Димитров пак затъва в ранглистата на АТР
Снимка: Getty Images/Guliver

3346 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се срина с три места в ранглистата на АТР. През миналата седмица хасковлията откри сезона на трева с мач в Куинс Клъб, но отстъпи още в първия си мач на младия канадец Феликс Оже-Алиасим с 0:2 сета.

Сега, дни преди началото на "Уимбълдън", българинът спадна до 48-а позиция в ранглистата. В Топ 10 пък не настъпват промени, като лидер остава Новак Джокович, следван от Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас, Кей Нишикори, Кевин Андерсън, Карен Хачанов и Фабио Фонини.

При жените новата №1 е Ашли Барти. Австралийката през уикенда триумфира с титлата на турнира в Бирмингам. Тя измества от първото място Наоми Осака. Първата ракета на България Виктория Томова отбеляза прогрес с 12 позиции и е 178-а.

Преди началото на сезона на трева Гришо коментира кой ще присъства в треньорския му екип по време на третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън". Кого ще видим там може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички