Шампионът на US Open си тръгна - Джокович загуби два сета срещу Вавринка и се отказа


Шампионът на US Open си тръгна - Джокович загуби два сета срещу Вавринка и се отказа
Снимка: Getty Images/Guliver

11188 0

4:6, 5:7, 1:2 и отказване – това беше краят на мечтата на Новак Джокович да опита да се приближи с още 1 титла от Големия шлем до Роджър Федерер и Рафаел Надал и да защити титлата си от миналата година на US Open. Сърбинът има 16 трофея от най-престижните надпревари, като днес обаче нямаше шанс срещу Стан Вавринка, който игра страхотно, а Джокович явно не беше готов и болките в лявото рамо не му позволиха да опита да се бори до край!

Още от самото начало стана ясно, че мачът ще е с голям заряд – първият сервис гейм на Джокович премина през изравняване, а мощният бекхенд на Вавринка заработи на високи обороти. В крайна сметка швейцарецът проби на 15 за петия гейм, удържа на натиска на Джокович в следващия гейм и това се оказа достатъчно за развоя на първия сет, който Стан затвори със 6:4.

Световният номер едно разбра, че така не може да продължава и натисна в началото на втория сет, като успя да поведе с 3:0 гейма. Но Вавринка бързо-бързо показа нивото, с което взе три титли от Шлема, а и Джокович помогна с две двойни грешки в шестия гейм, в който швейцарецът върна пробива, показвайки смразяващи неща от марковия бекхенд по правата. Нещо повече – Джокович за малко се размина и се спаси със сервис при 4:4 гейма, когато Вавринка имаше още един шанс за пробив.

Нищо обаче не можеше да спаси Ноле в единадесетия гейм – Вавринка отново избухна от бекхенд, като стигна до 15:40 и реализира втория си шанс с мощен бекхенд по правата срещу тръгналия на мрежата Джокович, който опитваше да разнообрази играта, явно виждайки, че не в този момент не може да се състезава с швейцареца от основна линия. А Вавринка затвори сета със 7:5 на свой сервис, след като Джокович се провали в опит за къса топка при 40:30 за швейцареца.

Нещата вече изглеждаха неудържими за Джокович – още в третия гейм на третия сет той направи две поредни грешки от форхенд, явно опитвайки да търси развръзка с единични удари, но се стигна до пробив на нула, след като Ноле направи и двойна грешка. Това беше и последният момент в мача – веднага след това сърбинът се отказа. А за Вавринка предстои мач със сензацията Данаил Медведев - руснакът е с най-много победи на хард корт тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички