Григор Димитров премина през Алекс Де Минор и ще срещне Федерер в Ню Йорк


Григор Димитров премина през Алекс Де Минор и ще срещне Федерер в Ню Йорк
Снимка: Getty Images/Gulliver

18718 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за първи път в своята кариера за 1/4-финал на US Open. Българинът се наложи със 7:5, 6:3, 6:4 над австралиеца Алекс Де Минор в 1/8-финал на последния за годината турнир от Големия шлем.

В първия сет се стигна до 5:5 без пробиви, когато хасковлията спечели подаването си, а след това направи и пробив, за да спечели първата част. В оставащите сетове Гришо стигна по още веднъж до пробив, с което спечели с 3:0 над 20-годишния си съперник. 

В следващата фаза Григор Димитров ще се изправи срещу рекордьора по титли в Ню Йорк Роджър Федерер. 5-кратният шампион в надпреварата надделя изключително лесно над Давид Гофен с 6:2, 6:2, 6:0.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор Димитров спечели откриващия сервис гейм в мача. Въпреки че поведе с 30:0, сънародникът ни допусна изравняване, но не и точка за пробив.

1:1 - Алекс Де Минор също имаше затруднения да спечели първия си сервис гейм. На два пъти Гришо стигна до равенство, но в крайна сметка сервиращият изравни.

2:1 - Първите проблеми в мача за Димитров дойдоха в гейм №3. Тогава той трябваше да спасяваше точка за пробив, с което се справи, а след това спечели и подаването си.

2:2 - 20-годишният австралиец отговори с лесно спечелен гейм.

3:2 - Българинът този път не остави съмнения в подаването си, за да поведе с лекота в сет №1.

3:3 - Отговърът на Де Минор бе гейм на 0 за 3:3.

4:4 - Двамата записаха по още един бърз гейм за 4:4.

5:5 - Димитров и Де Минор отново с лекота взеха подаванията си, за да запазят равенството.

6:5 - Българинът светкавично взе 11-я гейм на 0.

7:5 (СЕТ!) - Първият сет завърши по възможно най-добрия начин за Григор Димитров. Българинът успя да направи пробив в последния 12-и гейм, след като стигна до точка за пробив при 30:40.

ВТОРИ СЕТ

1:1 - Двамата тенисисти имаха леки затруднения в началото на втория сет, но все пак успяха да вземат подаванията си.

3:1 (пробив!) - Григор с лекота взе третия гейм в сет №2, а след това веднага стигна до първа точка за пробив, която бе материализирана.

4:2 - Последваха нови разменени геймове за двамата сервиращи, за да се запази разликата от един пробив.

5:2 - Григор запази хладнокръвие в гейм, в който Де Минор стигна до 30:30. В крайна сметка обаче българинът опази подаването си и се доближи до гейм от спечелването и на тази част.

6:3 (СЕТ!) - Очаквано Григор Димитров не показа голям интерес в сервис гейма на съперника и се концентрира върху своя. Там той стигна до два сетбола при 40:15, като още при първия Де Минор изкара топката в аут - 2:0 сета за Димитров!

ТРЕТИ СЕТ

1:1 - Де Минор стартира сета с лесно спечелен гейм, в който не даде точка на съперника. Гришо от своя страна имаше труден сервис гейм, в който поведе с 40:0, допусна намаляване на аванса до 40:30, но все пак изравни резултата.

2:2 - На свой ред австралиецът имаше леки затруднения, стигна се и до 40:40, но сънародникът не успя да си спечели точка за пробив. На свой ред хасковлията взе гейма, в който сервираше, давайки само една точка на посрещащия.

3:3 - Григор отново притисна съперника на негов сервис, стигна до брейк бол, но не успя да го материализира. Последва нов лесно спечелен гейм за българина и ново равенство.

4:3 (пробив) - Българинът отново взе превез в сервис гейма на съперника, стигна до две точки за пробив при 15:40, но и двете бяха спасени. Последва обаче трета възможност, като този път Де Минор се "огъна" и пробивът е факт.

5:3  - Българинът успя да затвърди пробива си и да се доближи на гейм от 1/4-финалите.

5:4 - Очаквано Димитров не показа голям интерес при подаването на съперника и се съсредоточи изцяло върху подаването си.

6:4 (МАЧ!) - Българинът успя да удържи последния натиск на съперника в 10-я гейм на сет №3, а с това и да спечели мача.

Преди мача

Ракета №1 на България Григор Димитров продължава участието си на US Open. Българинът ще срещне в четвъртия кръг Алекс Де Минор, като двамата излизат един срещу друг на третия по големина корт в Ню Йорк - "Грандстенд".

Българинът има отличен шанс да се класира за първи път в кариерата си на 1/4-финал на US Open, след като в предишния кръг Де Минор се справи с Кей Нишикори. Евентуален успех днес пък може да доведе до битка с Роджър Федерер за място сред най-добрите четири на турнира, като швейцарецът ще се изправи срещу Давид Гофен днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички