С какво "унижилата Радванска" Пиронкова впечатли света?


С какво "унижилата Радванска" Пиронкова впечатли света?

2289 0

Цветана Пиронкова напомни за себе си на света, след като записа страхотно представяне на тазгодишния "Ролан Гарос" и на осминафиналите победи световната номер две Агниешка Радванска. Подвигът на българката не остана незабелязан от световните спортни издания, някои от които решиха да припомнят на читателите си коя е Цвети.

Eurosport.ru публикува материал под заглавие "Кой унижи Агниешка Радванска в четвърти кръг". Там колегите разкриват 9 интересни факта за българката. Ето какви са:

1. Семейството продава картини на дядо й, за да участва Цветана на състезания (за да съберат пари за участията й в турнири, родителите на Пиронкова продават всички имоти и картините на дядо й - успешният художник Енчо Пиронков. Сега те не общуват помежду си. Дали заради картините - не е известно)

2. Спортът й е в кръвта (Цветана се е родила в семейство на спортисти. Баща й Кирил е бил шампион на България по гребане. Именно той тренира Цветана от дете)

3. Представя се зле на най-големите турнири (Най-често в турнирите от Големия шлем Цветана не стига по-далеч от втори кръг. До решаващ етап е стигала само на "Уимбълдън" през 2010 г.)

4. Стана първата представителка на България на полуфинал на турнира от Големия шлем

5. Обича футбола (В продължение на шест месеца Пиронкова се среща с Михаил Мирчев, бивш играч на футболния Локомотив (Пловдив). За съжаление, поради сериозна контузия той спира да играе и започва бизнес. Пиронкова нарича футбола втория си любим спорт след тениса и е фен на Барселона).

6. Обича да си снима маникюра

Bienvenue a Roland Garros! 😊 #paris

Снимка, публикувана от Tsvetana Pironkova (@tpironkova) на %месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

7. Не е спечелила и 3,5 млн. евро от наградни фондове (за десетгодишната си кариера Пиронкова е спечелила само 3,4 млн. евро от наградни фондове, а тази година - 89 000. За пример, нейната съперница в четвърти кръг - радванска, за същия период е спечелила 20,6 млн. евро.

8 Харчи разумно парите си (По думите й, Цветана не е милионер, но успя да си купи собствена къща и не харчи пари за личен шофьор: на 18 г. тя е взела шофьорска книжка и сега кара "шкода".

9. Иска да учи езици (Българката говори английски, но смята, че между тенисистите има езикова бариера. Заради това Пиронкова общува свободно само с друга българка, Сесил Каратанчева. Въпреки добрите си познания по английски език, Пиронкова би искала да изучи и италиански, но не й стига време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички