Програмата на Григор Димитров до Ролан Гарос - златен шанс да се доближи до топ 2


Програмата на Григор Димитров до Ролан Гарос - златен шанс да се доближи до топ 2
Снимка: Guliver/GettyImages

12885 0

Григор Димитров се завърна на 4-о място в световната ранглиста на ATP, след като записа положително представяне в началото на сезона и успя да защити голяма част от точките, които беше завоювал през 2017 година. Въпреки че не спечели нито една титла, българинът навакса изоставането си спрямо началото на миналогодишния сезон с финал в Ротердам. А сега пред него се отваря страхотна възможност да се завърне не само на 3-ата позиция, но да се приближи максимално до Роджър Федерер и Рафаел Надал преди старта на Ролан Гарос.

Димитров ще участва на турнира в Дубай в края на месеца, като там каквото и да направи, всички точки ще бъдат прибавени към настоящия му актив от 4635. След това през март и април следват два Мастърс турнира. На Индиан Уелс той има да защитава 45 точки, след като отпадна още в третия кръг на надпреварата. В Маями той има 10 точки за защита, след като отпадна във втория кръг от Гуидо Пейа. Победителите и в двата турнира взимат по 1000 точки.

В следващите два турнира той отпадна още в първия си мач - на ATP 250 в Маракеш (0 точки) и на третия Мастърс за годината в Монте Карло (10 точки). В Мадрид беше най-доброто му представяне на клей кортове през годината, където достигна до осминафинал. Там той има да защитава 90 пункта.

На Мастърса в Рим той взе отново само 10 точки, след като отпадна в първия кръг от Хуан Мартин Дел Потро, а на Ролан Гарос отпадна в третия кръг (90 точки за защита).

Точки, които Григор Димитров има да защитава до Ролан Гарос: 255

Максимален брой точки, които Григор Димитров може да спечели до Ролан Гарос: 5750

Разбира се, в толкова сгъстен график няма шанс той да спечели максималния брой точки, но има възможността да натрупа сериозен актив, с който да търси атака на топ 2 по време на сезона на трева, както и лятната кампания преди US Open. В този период Григор записа титла от Синсинати, полуфинал в "Куинс" и осминафинал на "Уимбълдън", но в останалите турнири има много малко завоювани точки.

Програма на Григор Димитров до "Ролан Гарос":

ATP 500 в Дубай (настилка: хард): 26.02 - 03.03

Мастърс в Индиан Уелс (настилка: хард): 08.03 - 18.03

Мастърс в Маями (настилка: хард): 21.03 - 01.04

ATP 250 в Маракеш (настилка: клей): 15.04 - 22.04

Мастърс в Мадрид (настилка, клей): 06.05 - 13.05

Мастърс в Рим (настилка: клей): 13.05 - 20.05

Ролан Гарос: 27.05 - 10.06

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички