Отличен старт за Григор в Австралия


Отличен старт за Григор в Австралия
Снимка: Getty Images/Gulliver

6881 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна отлично на старта на Australian Open. Българинът победи със 7:6 (2), 6:3, 6:3 представителя на домакините Кристофър О'Конъл. Григор ще се изправи във втория кръг на турнира срещу победитела от двойката Хьон Чунг- Ренцо Оливо.

Българинът започна срещата с ас и затвори първия гейм на 0. В началото на втория гейм предимството бе на страната на австралиеца и поведе с 0:30. Гришо успя да изравни до 40:40, но не успя да настисне достатъчно съперника си и се стигна до изравняване.

В следващия гейм загуби първата точка, но спечели следващите 4, последната, от които с ас, така взе подаването си преди първата пауза в мача. О′Конъл доста се потруди, за да изравни като Григор пропусна 3 точки за пробив. Гришо без проблем спечели подаването си на 0, но мачът продължава да върви равностойно откъм резултата. В шестия гейм О′Конъл за първи път от началото на двубоя спечели подаването си с лекота като подобри сервиса си и отново изравнява резултата 3:3.

Срещата продължи да върви гейм за гейм и двамата тенисисти отново си размениха по един за ново равенство. Григор загуби 2 точки в сервис-гейма си, но спечели подаването си. В следващия О'Конъл спаси 2 точки за пробив и все още нито един от двамата не е успял да стигне до пробив.

Двамата докараха срещата до тайбрек, където българинът не показа колебания и спечели сета със 7:2.

Вторият сет започна по страхотен начин за Григор. За първи път от началото на срещата успя да се справи с подаване на О'Конъл и стигна до пробив при 40:30 в своя полза. В следващия гейм затвърди пробива си. 

В третия гейм австралиецът спаси две точки за пробив и успя да намали преднината, но Григор успя да спечели подаването си без никакъв проблем за 3:1.

Шестият гейм бе по-критичен за Гришо, но той се справи и взе подаването си. Той изоставаше с 0:30, но в крайна сметка отговори на предизвикателството и не допусна пробив. След това българинът даде на О'Конъл само още един гейм.

В осмия гейм изгради няколко отлични атаки и при 40-0 Григор записа ас.

Григор завърши сета, както и го започна - с пробив. Той си осигури три сетбола. О‘Конъл неутрализира първия, а на втората точка за затваряне на сета в употреба отново влезе форхендът му и реализира уинър по диагонала, но прати топката в аут.

През третия сет умората си каза думата при австралиеца. Димитров откри резултата в третия сет на двубоя с гейм на 15 на сметката си, а в следващия гейм О'Конъл изравни.

Третият и четвъртият гейм бяха спечелени безпроблемно от Гришо. Първо направи пробив като поведе с 40:30 и изчака грешка от съперника. В следващия гейм затвърди пробива на 0 и направи огромна крачка към финалната развръзка - 4:1.

Седмият гейм бе най-дългият сервис-гейм за Димитров от началото на мача. За първи път, когато българинът сервира, се стигна до ситуация 40:40, това обаче не му повлия и го взе - 5:2. В следващия гейм О'Конъл взе подаването си, но това бе всичко за него. За приключване на срещата Димитров поведе 40-0 и си осигури 3 мачбола, а ретур в мрежата на съперника прати Григор във втория кръг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички