Ексклузивно: Григор Димитров няма да играе на Diema Xtra Sofia Open


Ексклузивно: Григор Димитров няма да играе на Diema Xtra Sofia Open
Снимка: БГНЕС

6790 0

Първата ракета на България Григор Димитров няма да играе на турнира в София, научи Sportlive.bg. Хасковлията бе в България и даде специална пресконференция, на която заяви, че има болки в рамото и очаква решението на лекарите дали може да играе. 

Той премина обстойни прегледи в Монако, където е и в момента. Надеждата до последно беше свързана с това, че травмата му не е сериозна и той ще може да се включи в турнира, който спечели само преди година.

"Не съм видял кой ще играе в София още. Винаги гледам мач за мач. Вчера бях на преглед в Монако. Не се чувствах добре. Рамото ме болеше. Никога не искам да играя турнир, когато не съм на 100%. Очаквам резултатите ми от докторите в Монако да дойдат тези дни и да съм готов за турнира в София", заяви световният номер 1 преди седмица, но оттогава така и не излезе с официално изявление.

За последно Григор игра на Australian Open, където отпадна на 1/4-финалите от британеца Кайл Едмънд, а следващият турнир в програмата му бе именно Diema Xtra Sofia Open. След пресконференцията на Гришо дори тръгнаха сериозни слухове, че Димитров няма да играе заради "борба за власт" в българския тенис. Доказателства за подобно нещо обаче няма.

През миналата година Димитров спечели трофея тук и хвърли в екстаз хиляди български фенове. Сега обаче изглежда, че ще загуби и нови 250 точки в ранглистата, след като вече бе изместен от третата позиция от Марин Чилич.

За съжаление, новината идва в най-неподходящия момент. Организаторите нямат време да намерят заместник на Григор Димитров, така че надпреварата остава само с един представител на световния мъжки тенис, който е в топ 30 на ранглистата на ATP.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички