Осака обърна световната №1 за титлата в Пекин (ВИДЕО)


Осака обърна световната №1 за титлата в Пекин (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1104 0

Японката Наоми Осака продължи с добрите си изяви в последните седмици, след като победи световната номер 1 Ашли Барти с 3-6, 6-3, 6-2 и спечели титлата от силния турнир в Пекин.

За носителката на две титли от Големия шлем това бе десета поредна победа, след като преди Пекин тя записа и пет успеха, за да триумфира в родния си град Осака. Барти бе спечелила два от досегашните си три мача с Осака и започна силно днешния финал, като загуби само осем точки на собствен сервис в първия и сет и реализира един пробив, за да поведе в резултата.

Във втората част ролите се размениха и Осака бе безупречна на сервис, давайки само шест точки на опонентката си при своите подавания. Японката успя да реализира една от двете си възможности за пробив, за да вкара мача в решаващ трети сет. В него Осака доминираше напълно и стигна до нови два пробива, за да затвори мача след час и 50 минути игра.

По този начин Осака стигна до трета титла от началото на сезона и общо пета в кариерата си, като по пътя си към трофея тя победи бившата номер 1 в света Каролин Возняцки и спря серията от 116 поредни победи на канадката Бианка Андрееску. С този успех Осака си осигури над 1,5 милиона долара от наградния фонд, както и хиляда точки за световната ранглиста, благодарение на които ще се изкачи до трето място в световната ранглиста от утре.

Междувременно Новак Джокович дебютира с трофей на турнира в Токио (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички