Окончателно: Григор Димитров пропуска Мастърса в Шанхай


Окончателно: Григор Димитров пропуска Мастърса в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

3974 0

Григор Димитров няма да вземе участие на Мастърс турнира в Шанхай. Това стана ясно, след като организаторите на надпреварата обявиха всички имена, които получават „уайлд кард“, а първата ни ракета не е сред тях. Турнирът се провежда между 6 и 13 октомври.

Местата за турнира се разпределят на базата на ранглистата 42 дни преди старта, което е преди US Open. Тогава най-добрият ни тенисист же извън топ 70 и така нямаше шанс да си осигури място в основната схема. 

Надеждата за Григор бе, че може да получи покана от организаторите, след като много водещи тенисисти се отказаха от участие, последният от които световният №2 Рафаел Надал. Те обаче предпочели да раздадат четирите покани на Анди Мъри и на трима местни състезатели - Же Ли, Же Жанг и Жижен Жанг.

Димитров можеше да участва в квалификациите, но не е заявил подобно желание. Миналата година Новак Джокович спечели финала на Мастърс турнира в Шанхай срещу Борна Чорич с 6-3 6-4, а Григор Димитров не взе участие. До края на сезона за Григор пък следва турнира в Стокхолм (АТР 250), след което Виена (АТР 500) и Париж (Мастърс 1000).

А какво е вдъхновило Григор за силното представяне в Ню Йорк вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички