Официално: Григор се завърна сред най-добрите


Официално: Григор се завърна сред най-добрите
Снимка: Gulliver/GettyImages

2366 0

Григор Димитров отново е част най-добрите в света на тениса. Българинът мина с една позиция напред и стартира новата седмица като десета ракета в света. За последно най-добрият ни тенисист бе в челната десетка през февруари 2015 г.

С достигането си до осминафиналите на "Уимбълдън" Гришо събра 3160 точки и излезе на десето място, изкачвайки се с една позиция. Със същия актив е и германецът Александър Зверев, който е 11-и. Димитров и Зверев изместиха Жо-Вилфред Цонга, тъй като французинът губи две места в ранглистата. Гришо стигна до 1/8 финалите, където загуби от бъдещия шампион Роджър Федерер. Швейцарецът пък отбелязва прогрес с две места и се настанява на третото за сметка на Стан Вавринка, който губи две позиции и е пети. Анди Мъри остава водач, а Рафаел Надал е втори.

В паралелната класация, която се отнася само за резултатите от 2017 година, Григор Димитров е на девето място с 1925 точки, а осми е Анди мъри с 2290. Тенисистите преди тях също са с близки резултати и българинът все още има шанс в битката за участие във финалния за годината Мастърс в Лондон.

При жените Каролина Плишкова се изкачи на върха в световната ранглиста и измести германката Анжелик Кербер, която бе №1 в продължение на шест седмици. Гарбине Мугуруса, която завоюва втора титла от Големия шлем на Уимбълдън, се изкачва с десет места нагоре и е пета в класацията. Първата ракета на България Цветана Пиронкова минава с осем места напред до 123-о. Виктория Томова е 167-а, Елица Костова - 220-а. Изабелла Шиникова се срива с цели 82 позиции и е 289-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички