Официално: Григор Димитров се срина в ранглистата


Официално: Григор Димитров се срина в ранглистата
Снимка: Getty Images/Guliver

3818 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби десет позиции в световната ранглиста и заема 19-о място в днешното издание на класацията.

Причина за големия срив на 27-годишния хасковлия е неубедителното му представяне през този сезон. Българинът не спечели нито една титла и игра само един финал - в Ротердам, който загуби от Роджър Федерер. Той не успя да се класира за Финалите на АТР в Лондон, където миналата година триумфира с титлата.

Именно загубата на тези 1500 точки се оказа решаваща за големия спад в световната ранглиста. Първата ни ракета миналата седмица стигна до трети кръг на Мастърса в Париж, където отстъпи на Марин Чилич. Титлата във френската столица завоюва руснакът Карен Хачанов, който благодарение на този успех скача със седем места до 11-о, което е върхово постижение в кариерата на 22-годишния московчанин.

Новак Джокович официално измести Рафаел Надал от първото място в ранглистата, а десетката допълват Роджър Федерер, Хуан Мартин дел Потро, Александър Зверев, Кевин Андерсън, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кей Нишикори и Джон Иснър.

Хасковлията коментира и началото на съвместната си работа с легендата в спорта Андре Агаси. Дани Валверду остава треньор на Димитров, но ще получава съвети от носителя на 8 титли от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички