Медведев спря похода на Циципас и е на финал в Шанхай


Медведев спря похода на Циципас и е на финал в Шанхай
Снимка: Getty Images/Guliver

1530 0

Руският №1 Даниил Медведев продължава да играе на висота през 2019-а и ще играе пореден знаменит финал в своята кариера. Финалистът от US Open си осигури мач за титлата на турнира от сериите "Мастърс" в Шанхай, след като отстрани на 1/2-финалите гръцкия представител Стефанос Циципас.

Медведев надигра намиращия се в добра форма Циципас в два сета, в отделните части 7:6 (5), 7:5. Първият сет протече изцяло без пробиви. При 4:4 Медведев показа колебания на свой сервис, а неговият съперник имаше три възможности за пробив, но не се възползва. Така се стигна до тайбрек, спечелен трудно от руснака.

Във втория сет Циципас беше рано-рано пробит, което го постави в неизгодна ситуация. Гръцкият тенисист все пак успя да върне пробива при 5:4, макар до момента да играеше слабо на подаването на съперника. Медведев не се разколеба от изравняването на резултата и бързо постигна рибрейк, а след това и затвори мача на свой сервис на нула.

Така Медведев ще очаква на финала победителя от другата среща между Александър Зверев и Матео Беретини. Междувременно треньорът на Григор Димитров - Андре Агаси, посочи каква е една от целите му в работата с българина (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички