Мечтаният сблъсък е факт: Григор срещу Федерер на финала в Ротердам


Мечтаният сблъсък е факт: Григор срещу Федерер на финала в Ротердам
Снимка: Getty Images/Gulliver

2730 0

Световният номер 1 Роджър Федерер се справи с италианеца Андреа Сепи на полуфинала в Ротердам и в неделя ще се изправи срещу Григор Димитров на финала. Швейцарецът надделя с 6:3, 7:6 (3).

Федерер си осигури ранен пробив още в третия гейм на първия сет. Сепи обаче показа характер и веднага го върна. Седмият гейм бе ключов, като швейцарецът дръпна с 40:15 и при втората възможност проби за втори път - 4:3. В следващите геймове Роджър не срещна никакви трудности и с два бързи гейма взе сета. Вторият сет вървеше гейм за гейм и се стигна до тайбрек, където Федерер бе много по-стабилният и остави само 3 точки за Сепи, осигурявайки си място на финала.

По-рано днес Григор се класира след отказване на Давид Гофен, който претърпя инцидент в началото на втория сет. Димитров беше видимо притеснен, като дори не успя да се израдва на класиранет си на финал. Той показа отлична игра в първия сет, въпреки че допусна доста неточности, а в най-важните моменти показа и здрави нерви, неутрализирайки цели 6 точки за пробив от страна на Давид Гофен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички