Кузманов: Представянето ни в Австралия не е плод на случайност


Кузманов: Представянето ни в Австралия не е плод на случайност
Снимка: Getty Images/Gulliver

1178 0

Втората ракета на България Димитър Кузманов сподели впечатленията от ATP Cup, като е убеден, че доброто ни представяне не е просто случайност. Отборът ни победи Англия и Молдова, но допусна поражение от Белгия, след което напуснаха надпреварата.

„Най-много от всички се радваме, че сме в България и ще можем по-спокойно да се насладим на емоциите. Няма тъга. Казахме си, че трябва да бъдем реалисти. Бяхме на една точка от загуба от Англия първия мач. Ние просто бяхме концентрирани до последната точка. Тези неща не зависят от нас. Случи се най-лошият сценарий. Имахме по-добри показатели от Аржентина, които бяха първи в групата си, така че съжаляваме, че не успяхме да прескочим групата.

Все пак сме девети в света в един от най-конкурентните и комерсиални спортове. Мисля, че тепърва ще осъзнаем какво сме направили. Радваме се, че за две седмици допринесохме за повдигането на българския дух и бяхме по обединени за една обща кауза", заяви Кузманов.

"Представянето ни в Австралия не е плод на случайност или благоприятно стечение на обстоятелствата! Този отбор е изграден не от вчера, не и от миналата година. Тук е моментът да благодаря на капитана ни Тодор Енев, който точно в този формат не беше капитан, но той също има голяма заслуга за развитието на този отбор. Играем заедно, има колектив. Да, Григор не беше участвал предишните години. Това беше единственото нещо, което беше по-различно, но ние, заедно с Алекс и с Адриан, както и с Донски бяхме заедно последните три години. Искам да благодаря на Тошко Енев, който непрекъснато проявяваше интерес и загриженост за това, което се случва в Австралия", допълни още Кузманов.

А какво сподели Алекс Лазаров относно възможността да играе на двойки с Григор - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички