Историческа победа на Григор Димитров попадна сред най-големите изненади за 2019 година


Историческа победа на Григор Димитров попадна сред най-големите изненади за 2019 година
Снимка: Guliver/GettyImages

2387 0

Първата ракета на България Григор Димитров имаше доста колеблив сезон, като заради контузия дори имаше период, в който изпадна дори от топ 70. Въпреки това Гришо успя в правилния момент да покаже най-добрия си тенис за сезона.

На US Open българинът стигна до полуфинал, като на 1/4-финал постигна първата си победа срещу Роджър Федерер в своята кариера. Именно този успех от ATP класираха на трето място сред изненадите на 2019 година. Първо място е за победата на Стефанос Циципас срещу  Роджър Федерер на Australian Open в 4 кръг.

"Григор Димитров започна US Open в една от най-дълбоките дупки в кариерата си, губейки 7 от последните 8 мача преди последния турнир от Големия шлем за сезона. Световният №78 обаче намери своя ритъм на и сложи край на серията си от 7 поредни загуби от Роджър Федерер като направи обрат от 1:2 сета, за да шокира петкратния шампион с 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2 за място на полуфиналите. С победата си за 3 часа и 45 минути Димитров се превърна в най-ниско ранкирания полуфиналист в Големия шлем от Райнер Шутлер, който го направи като №94 на Уимбълдън преди 11 години."

Междувременно стана ясно, че Григор Димитров се завръща на турнир, на който не е играл от осем години (повече по темата четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички