Гришо не харесва прякора "Бейби Федерер", но какво мисли Роджър?


Гришо не харесва прякора "Бейби Федерер", но какво мисли Роджър?
Снимка: Getty Images/Guliver

6446 0

Тенис легендата Роджър Федерер, който се превърна в най-възрастния тенисист, достигнал финал на турнир от Големия шлем от близо 40 години насам, разкри какво мисли за прякора "Бейби Федерер", който нерядко използваха за Григор Димитров.

Както неведнъж българинът е споменавал, той не се гордее с този "прякор", въпреки че му допадат сравненията с Федерер. Той винаги е настоявал, че има свой собствен стил и не подражава на никого.

Сходно мнение изказа и Федерер, който дори помоли да признаят на Гришо, че има уникален стил, който не трябва да бъде сравняван с неговия.

"Григор Димитров може и да е близък по игра до моята, но не е същиият играч като мен. А също приличах по игра на Пийт Сампрас, но винаги съм казвал на хората - не съм Пийт Сампрас. При Григор е същото - той не е Роджър Федерер. Той е Григор Димитров. Той си има собствен стил на играя и своя идентичност.

Димитров има различен от моя характер също така и това, че той е лице на "Найк" и "Уилсън", както съм аз, както е и Пийт, не значи, че сме еднакви. Мисля, че трябва да му признаете това, моля ви", каза Федерер преди полуфинала на Григор Димитров срещу Рафаел Надал. Двубоят може да следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички