Григор срещу квалификант в първия си мач на US Open, Надал чака на 1/4-финал


Григор срещу квалификант в първия си мач на US Open, Надал чака на 1/4-финал
Снимка: Getty Images/Guliver

3733 0

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще се изправи срещи квалификант в първия си мач на тазгодишното издание на US Open. Съперникът му ще стане ясен в края на квалификациите в оставащите дни от седмицата.

Ако той се справи с първия си съперник, пътят му ще продължи срещу Аляж Бедене или Андрей Рубльов. За трети кръг възможните противници са Пабло Куевас, Дамих Джумхур, Николас Кикер или още един тенисист, преминал през квалификациите.

В 4-и кръг потенциалните противници са имена като Давид Гофен и Гаел Монфис. Българинът е в горната част на схемата, където е водачът Рафаел Надал, с когото може да се срещне на четвъртфинал. На полуфинал може да срещне със своя идол в тениса - Роджър Федерер, над когото все още няма победа.

Миналата година Григор достигна до осминафиналите, където бе спрян от Анди Мъри. Това бе изравнено най-добро постижение за нашия в Ню Йорк, след като през 2014-а също игра в четвъртия кръг, където загуби от Гаел Монфис.

Хасковлията успя да се изкачи обратно в топ 10 след триумфа си в Синсинати, като беше класиран под №9. Липсата на Новак Джокович и Стан Вавринка пък му отвори пътя за по-висока позиция в турнира - номер 7 и съответно сравнително по-лесен жребий към четвъртфиналите в надпреварата.

Под №1 е Рафаел Надал, който се завърна начело на световната тенис ранглиста при мъжете. След него е завръщащият се от контузия Анди Мъри, докато спечелилият два от трите турнира от Големия шлем през годината - Роджър Федерер, е трети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички