Григор си взема дълга пауза заради слабата си форма


Григор си взема дълга пауза заради слабата си форма
Снимка: Guliver/GettyImages

6120 0

Григор Димитров ще направи дълга пауза от турнири след слабите резултати и изненадващите загуби в последните три турнира. Той ще почива 20 дни преди следващото изпитание, пише „България днес”.

Българинът се представи доста под своето ниво в Дубай, Индиън Уелс и Маями. Той изненадващо отпадна в неделя вечер от френския ветеран Жереми Шарди. На кортовете в Маями Григор отстъпи с 4:6,4:6 и пропусна златна възможност да атакува третото място в световната ранглиста.

По време на мача Димитров допускаше огромно количество грешки и не показа типичната за него воля, с която е обръщал мачове. Хасковлията имаше една-единствена възможност за пробив в първия сет, която пропусна. Той спечели само 15 точки при сервис на своя съперник.

Поражението застрашава четвъртото място на Димитров в световната ранглиста. Той може да бъде изпреварен от намиращия се в блестяща форма Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) или от Александър Зверев (Германия), ако двамата стигнат по-напред в Маями.

Така следващото изпитание пред българина ще бъде неговият "домашен” турнир в Монте Карло. Гришо живее от няколко години в Кралство Монако. Точно там се очаква той да се готви до старта на надпреварата от сериите Мастърс на 16 април.

В своята програма Димитров е премахнал възможността да играе на турнирите в Хюстън (САЩ) или Маракеш (Mapоко), които са седмица по-рано. Миналата година той замина в последния момент за Мароко, след като получи 6-цифрен финансов стимул от организаторите.

В своята програма до "Ролан Гарос" Димитров е планирал участия в Барселона (23 април), Мадрид (7 май) и Рим (14 май).

От началото на годината Димитров има 11 победи и 6 загуби, но в последните четири двубоя записа три поражения. След загубата в Маями Туитър беше залян от възмущение и абсурдни догадки защо българинът играе на подобно ниво.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички