Григор се пребори и е на 1/4-финал в Пекин


Григор се пребори и е на 1/4-финал в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

1575 0

Григор Димитров победи намиращия се в страхотна форма, френски талант Люка Пуй с 6:7(3), 7:6(0), 6:4 във втория кръг на турнира в Пекин. 

Това бе втора среща между двамата тенисити. Първата беше на "Ролан Гарос" през 2013 година, като Димитров се наложи с 6:1, 7:6 (4), 6:1. Тогава обаче младият французин не бе сред първите 300 на световната ранглиста. Пуй се намираше в невероятна серия - 9 победи в последните 10 мача.

Григор бе на крачка от загубата, когато Пуй сервираше за победата във втория сет. Българинът обаче се възползва от допуснатите грешки на французина и не му позволи да затвори мача.

Григор Димитров нападна Шарапова

Първият сет вървеше равностойно и гейм за гейм. Пуй изпитваше трудности при първия си сервис, но в успяваше да остане в резултата, въпреки грешките.

Григор стигна до шанс за пробив, това се случи в петия гейм след страхотен пасинг шот от бекхенд на Григор, който малко след това имаше възможност да атакува втория сервис на Люка. Димитров остана концентриран и записа два поредни сервис гейма на нула в 8-ия и 10-ия. Въпреки това не успя да осъществи пробив. Така се стигна до тайбрек, в който Пуй надделя и спечели сета със 7:6(3).

Григор с трудна, но заслужена победа на старта в Пекин

Във втория сет Григор на започна добре. Той спечели откриващия гейм изключително трудно, а следващия го загуби на 0. В 5-ия гейм, въпреки че водеше с 40:15, Григор позволи на съперника си да стигне до брейкбол, а след това и пробивът на Пуй стана факт. Французинът затвърди аванса си, повеждайки с 2:4. При 3:5 Григор трябваше да сервира за оставане в мача и в гейма не даде нито точка на опонента си.  Българинът стигна до пробив и изпрати втория сейт в тайбрек, където спечели с 7:0, с което резултатът в мача бе изравнен.

Добрите изяви на първата ни ракета продължиха и в третия сет. В петия гейм 20-ият в света българин получи две възможности за пробив, който бе факт още от първия опит. Димитров затвърди преднината си на свой сервис и поведе с 4-2. До края Григор не изпусна инициативата и спечели срещата с 6-4.

На четвъртфиналите първата ни ракета ще срещне победителя от двубоя между Рафаел Надал, поставен под №2, и Адриан Манарино от Франция.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички