Григор с трудна, но заслужена победа на старта в Пекин


Григор с трудна, но заслужена победа на старта в Пекин
Снимка: Getty Images/Guliver

2572 0

Най-добрият български тенисит Григор Димитров преодоля първото препятствие по пътя си на турнира в Пекин. Григор победи американеца Стив Джонсън с 7:5, 6:7, 7:4. Двамата трябваше да играят вчера, но заради дъжд мачът бе преместен за тази сутрин.

Срещата не започна по най-добрия начин за българина. Още в първия гейм допусна пробив, а във втория американецът го затвърди. Въпреки лошото начало Григор успя да върне гейм, печелейки на 0, а след това и да изравни резултата.

Петия гейм започна с двойна грешка за българина, но направи пълен обрат и успя да го вземе. След това двамата си размениха няколко гейма. Григор пропусна възможността за затвори сета, докато водеше с 5:4. Въпреки това Димитров не се поддаде на разочарованието от пропуснатия сетбол и спечели подаването си на нула. В посления гейм също показа непоколебимост и взе първия сет.

Григор Димитров се върна в Топ 20

Добрата игра на Григор продължи и през втория сет. Благодарение на нея успя да стигна до пробив за 3:1. В петия гейм Джонсън върна пробива, а след това и изравни резултата. Подобно на първия сет двамата отново си размениха геймове без някой да успее да дръпне в резултата.

Българинът бе на път да изпусне сета, след като в 11-ия гейм Джонсън стигна до "скрит сетбол" за него при 30:40. Ас на Гришо и след това още две добри отигравания на мрежата резултатът вече бе 6:5. Убедителното сервиване на Джонсън доведе сета за тайбрек, където американецът надделя с 9:11 и изравни сетовете.

Първият гейм от третия сет отново бе на сметката на американеца, въпреки че Григор поведе с 15:30. На моменти в гейма първата ни ракета показваше колеблива игра. В осмия гейм птопиля три брейкбола са пропиляни от Димитров. При равенство 4:4 българинът показа много добра и стабилна игра и успя да направи пробив, а след това и да спечели последния гейм на 0.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички