Григор официално се изкачи с 2 места в ранглистата


Григор официално се изкачи с 2 места в ранглистата
Снимка: Getty Images/Gulliver

1591 0

Григор Димитров се изкачи с две позиции в световната ранглиста на Мъжката тенис асоциация и стартира седмицата като 13-а ракета в света.

25-годишният българин се представи великолепно на Australian Open и стигна до полуфиналите. Димитров можеше да бъде и 12-и, но триумфът на Роджър Федерер в Мелбърн изкачи Маестрото до 10-а позиция и прати Григор 13-и.

Димитров започна годината на 17-а позиция, но вече се придвижи с четири след титлата в Бризбейн и полуфинала на "Мелбърн Парк". Той обаче може съвсем скоро е възможно да се завърне в топ 10, като до тази позиция го делят по-малко от 500 точки

Победителят в Мелбърн Роджър Федерер минава от 17-о на 10-о място. Стан Вавринка измества Милош Раонич от третото място, а финалистът от Australian Open Рафаел Надал се придвижва от 9-а на 6-а позиция.

При дамите Серина Уилямс се завръща на върха, като измества Анжелик Кербер. За първи път в кариерата си трета в класацията е чехкинята Каролина Плишкова. Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова запазва своето 64-о място.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички