Григор Димитров записа уникален обрат в първия си мач в "Арена Армеец" (ВИДЕО)


Григор Димитров записа уникален обрат в първия си мач в "Арена Армеец" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

7312 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна с много трудна, но и много сладка победа при първото си участие на ATP 250 в София. Хасковлията стигна до изключителен обрат и спечели с 4:6, 6:3, 7:5 в епична битка срещу Йежи Янович.

Българинът изигра слабо първия сет, в който допусна сериозно отпускане при два от сервис геймовете си, а единият дори го загуби. Янович пък сервираше уверено и печелеше безпроблемно своите геймове.

Разковничето в мача беше вторият сет, в чието начало Димитров спаси три брейк-бола, а впоследствие проби и успя да изравни сетовете.

В решаващата част Димитров беше безупречен, спаси един брейк пойнт, а на свой ред имаше цели 5 шанса за пробив. В 11-ия гейм той реализира пробив - 6:5. Последва затвърждаване на 15 и победа за Григор Димитров.

Хасковлията ще се изправи срещу Виктор Троицки в мач от третия кръг на турнира, като срещата може да СЛЕДИТЕ НА ЖИВО В Sportlive.bg

ТРЕТИ СЕТ

7:5 - Гейм на 15 и победа за Григор Димитров.

6:5 - Янович показа първи признаци на умора и това доведе до 3 грешки от ракетата му. Една от тях беше при 30:40 - форхенд в аут, и пробив за българския №1.

5:5 - Трети пореден гейм на 0, втори в полза на Гришо.

4:5 - Янович повтори изпълнението на Димитров и с гейм на 0 отново поведе.

4:4 - След драматичната седма част, Гришо спечели подаването си на 0.

3:4 - С новите топки Янович започна уверено, но допусна две поредни непредизвикани грешки - 30:30. Последва и трета при форхенд в центъра на корта и възможност за пробив. Янович се защити на два пъти, а с 15-ия си ас стигна до гейм точка в своя полза.

3:3 - Димитров изостана с 0:30, но успя да пласира атака по правата за 15:30. Последва обаче удар с рамката на ракетата и две точки за пробив. Той се защити в първия случай, а при втория едва не беше пробит. Българинът направи невероятна защита и с китков удар от невъзможна позиция пласира уинър по правата - равенство. Нов удар с рамката даде нов брейк-пойнт на Янович, но форхенд със 150 км/ч по диагонала Димитров успя да се защити. Последваха две предимства за Григор, второто от което беше реализирано - 3:3 в решаващата част.

2:3 - Двамата бяха изключително внимателни при подаванията си и залагаха основно на сервис. Гришо реализира един красив ретур от бекхенд, но не съумя да направи нещо повече при ситуация 15:30 в негова полза и Янович защити подаването си.

1:2 - Подобна ситуация и в подаването на Янович, който допусна само една точка в полза на Гришо.

1:1 - Безпроблемен гейм за Григор Димитров.

0:1 - Решаващата част почна с много интересни разигравания и 40:40 при подаване на Янович. Два добри сервиса на поляка му позволиха да поведе с 0:1.

ВТОРИ СЕТ

6:3 - Българинът допусна изоставане от 15:30 и сбърка първи сервис, но след това осъществи отлична комбинация - начален удар по диагонала и форхенд в другия край на корта. Последва и страхотен сервис по бекхенда на Янович и сетбол за родния представител. Той го реализира с ас - 1:1

5:3 - Гейм на 0 за Янович и Григор на сервис за изравняване в сетовете.

5:2 - Увереността при сервис на Гришо категорично се завърна и той отново спечели бързо, този път на 0.

4:2 - Българинът поведе с 0:30 при следващото подаване на Янович, но все пак полякът успя да се съвземе, записа 4 поредни точки и се защити отлично.

4:1 - Гейм на 15 и Григор Димитров затвърди предимството си в сета.

3:1 (ПРОБИВ) - при 30:30 Григор спечели фантастично разиграване с невероятен минаващ удар по правата, след като спаси начален удар с 222 км/ч. Янович изравни със сервис, но след това стигна до нова брейк точка. Този път полякът прати топката в мрежата и Гришо реализира първи пробив. 

2:1 - Този път зрителите в "Арена Армеец" видяха по-убедителен сервис гейм на Григор. Той взе частта на 30, но изглеждаше по-уверен в ударите си.

1:1 - Бърз гейм на 15 в полза на Янович.

1:0 - Димитров отново изостана на свой сервис, след като Янович продължи да връща сервисите на българина в краката му - 15:40. Атака при мрежата и ас обаче доведоха резултата до равенство. Двамта размениха няколко точки, стигайки се 5 пъти до 40:40, но все пак Димитров записа ас и техничен форхенд от сервис полето за 1:0 в сета.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК

ПЪРВИ СЕТ

4:6 - Полякът продължи да сервира отлично и разнообразно, като Григор Димитров нямаше какво да направи. Гейм на 0 и сет в полза на Янович.

4:5 - Това беше най-късият гейм - едва 90 секунди, в който Димитров спечели на 0.

3:5 - Нов безпроблемен сервис-гейм за Янович.

3:4 - Очертаваше се бърз гейм на 0 за българина, но Янович направи интересна 7-ата част. Той стигна до две точки, но с ас Димитров спря серията на своя съперник

2:4 - За съжаление, пробивът е затвърден. Димитров стигна до 30:30, но нямаше отговор на изключителните сервиси по диагонала на Янович.

2:3 (пробив) - Григор Димитров позволи изоставане от 0:40, след като изобщо не работеше първият му сервис. Той спаси единия брейк-пойнт, но след това допусна грешка от форхенд.

2:2 - също толкова лесно подаване за Янович

2:1 - лесен гейм за Григор Димитров.

1:1 - Димитров стигна до 30:30 и последва страхотно разиграване, в което Гришо показа отлична скорост и пъргавина, но Янович спечели точката, а след това и гейма.

1:0 - Григор започна колебливо, след като полякът наниза два бързи уинъра от ретур за 0:30. Димитров обаче се защити страхотно - три поредни точки от сервис (2 аса), но непредизвикана грешка доведе до равенство. В крайна сметка, след второ равенство Димитров взе две бързи точки и откри сметката си в мача.

Това е второ издание на турнира от веригата "ATP 250", но за пръв път Димитров ще играе на него, след като отклони поканата през 2016 година. Иначе той се е състезавал в България, но само за "Купата на Дейвис". Има и демонстративен мач срещу Гаел Монфис преди малко повече от година.

Григор е абсолютен фаворит в мача, както и за спечелване на турнира в София, което би му дало нужната доза самочувствие преди старта на Мастърс турнирите в САЩ през втората половина на февруари и началото на март.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички