Григор Димитров трябваше да прави обрат в Маями за първа победа


Григор Димитров трябваше да прави обрат в Маями за първа победа
Снимка: Getty Images/Guliver

3698 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров среща доста трудности още в първия си мач от втория за годината "Мастърс" - в Маями, но все пак успя да запише успех над непретенциозния Максимилиан Мартерер - 4:6, 6:2, 6:1. С успеха, който извоюва световният номер 4, той си осигури среща с добрия си приятел Жереми Шарди, отстранил в първи кръг в два сета Ришар Гаске (7:5, 6:1).

Първият сет беше решен от един пробив - в ключовия седми гейм, когато Григор трябваше да спасява 4 възможности за пробив и се провали в последната, а след това германецът нямаше проблем да удържи сервиса си до края на сета.

Българинът започна по-добре втората част - с пробив още в първия гейм, а след това успя да не допусне рибрейк, макар че за това по-виновен беше германецът, който пропусна форхенд. Вторият пробив пък стана факт в осмия гейм, когато германецът направи двойна грешка за 15:40 и при втория шанс Димитров безмилостно затвори сета с печеливш удар.

Третият сет се превърна в протоколен - пак ранен пробив, като Григор спаси точка за връщането му при 3:1 гейма в своя полза, а в шестия гейм форхендът на световния номер 3 му донесе втори пробив в сета и на свой сервис Димитров затвори мача.

Иначе денят в Маями беше изпълнен с интересни резултати при мъжете. Бившият номер 1 Новак Джокович загуби с 3:6, 4:6 от атрактивния Беноа Пер, като сърбинът явно показа, че още е много далеч от това, което беше. Кеи Нишикори мина през трисетов мач с Джон Милман, но все пак измъкна победа. Същото преживяване имаше и шампиона от Индиън Уелс Хуан-Мартин Дел Потро, който игра с коравия холандец и шампион на двойки от тази година в София Робин Хаасе. Кулата от Тандил хвърли доста усилия, но все пак спечели с 6:4, 5:7, 6:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички