Тенис легенда: Григор Димитров ще е сред големите звезди в спорта


Тенис легенда: Григор Димитров ще е сред големите звезди в спорта
Снимка: Getty Images/Guliver

7220 0

Бившият номер едно в света в мъжкия тенис Илие Настасе се изказа много ласкаво за първата ракета на България Григор Димитров. Според него той няма да пропилее таланта си и да изгасне след няколко години, а ще стане една от големите звезди в този спорт.

Бившият шампион във Франция и на Ю Ес Оупън смята, че скоро ще има ново голямо мъжко съперничество в мъжкия сингъл. Той посочи Димитров и Александър Зверев.

"Има няколко деца, които познавам. Димитров и всички. Мисля, че нещата ще се променят и след 10 години ще има различни шампиони, винаги е било така. Трудно е, знаете. Ще има много млади играчи, които няма да стигнат далеч. Те просто играят добре, когато са млади и след това изчезват, когато станат на 26-27. Но някои от тях, сега играят великолепно и трупат опит. Един такъв играч е българското момче Григор Димитров и Александър Зверев", коментира румънецът, цитиран от firstpost.com.

Известният навремето като "Лошото момче на тениса" Настасе смята, че играта ще се промени в близко бъдеще.

"Те се учат да играят типа игра, който практикуват сега и стават по-физически, силни и това е бъдещето на играта. Мисля, че в бъдеще играчите ще печелят точки само от своя сервис, не от разигравания", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички