Григор Димитров се предаде набързо във втория си мач във Вашингтон


Григор Димитров се предаде набързо във втория си мач във Вашингтон
Снимка: Getty Images/Guliver

1666 0

В пълно разочарование се превърна вторият мач на Григор Димитров на силния турнир във Вашингтон. Димитров игра крайно апатично и не показа изобщо желание за борба, губейки с 4:6, 2:6 от руснака Данил Медведев, когото победи с 2:1 сета тази година в Куинс.

Мачът тръгна доста странно, след като и двамата взеха първите си два сервис гейма експресно, а после, при 2:2, последва пробив за Медведев и моментално връщане на пробива от страна на Григор, като и в двата случая посрещащият не даде нито една точка на сервиращия! За съжаление кризата на начален удар за българина продължи и той допусна втори пореден пробив, този път на 30, след като Медведев успя да натисне с форхенд обратен диагонал на бекхенда на Димитров и той се пропука. Това се оказа и развръзката на първия сет, който продължи все така светкавично и след три поредни гейма на нула приключи буквално за 5 минути в ущърб на Димитров – 4:6.

Във втората част пръв до точки за пробив – две поред, стигна Григор, след изящна къса топка и форхенд воле с пълно разтягане в четвъртия гейм. Първата възможност беше неутрализирана с добра комбинация сервис-бекхенд, а при втората вече Димитров имаше реален шанс, но атаката му от форхенд по правата излезе за малко в аут и Медведев удържа за 2:2 гейма.

И както често става в професионалния спорт, когато не си използваш шансовете, нещата се обръщат срещу теб. Последва гейм, в който Димитров направи две двойни грешки и допусна пробив, след като водеше с 40:15! В този гейм, освен плачевната игра на сервис, Григор направи и редовните грешки от бекхенд, така характерни за него, когато има срив в играта му. А сривът този път беше пълен, след като българинът допусна нов пробив, правейки две поредни двойни грешки за фактическия финал на мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички