Григор Димитров призна, че продължава да има проблеми с контузия


Григор Димитров призна, че продължава да има проблеми с контузия
Снимка: Getty Images/Guliver

4873 0

Ракета №1 на България Григор Димитров записа първа победа под ръководството на новия си треньор Радек Щепанек в първия кръг на Ролан Гарос. Сънародникът ни бе в много лоша серия, след като загуби в първи кръг на последните три турнира, в които взе участие.

Днес той се наложи изключително трудно над сръбския ветеран Янко Типсаревич. Хасковлията поведе с 2:0 сета за по-малко то час игра, но последва изравняване от Типсаревич, за да се стигне до пети решителен сет, който отиде на сметката на Гришо след пробив в края. Димитров обаче сподели, че все още има проблеми с контузия в рамото, която му попречи да играе свободно на Australian Open, както и на турнирите до този момент.

"Водех с два сета и пробив. Не знаех как се чувства и мисля, че това наруши до някаква степен ритъма ми. Това е част от играта. Аз загубих концентрация и това е моя грешка. Като цяло беше страхотна да спечеля. Отдавна чакам подобна победа. Мисля, че този път във важния момент бях на ниво. Последните месеци всички оспорвани двубои отиваха за съперника.

Имах много време да тренирам. Рамото ми не е на 100% и това е нещо, за което мисля, когато съм на корта. Понякога това измества фокуса ми малко, но излизам и давам всичко от себе си. Не мога да стоя и да чакам да съм напълно възстановен. Ако нещата не се развиват както искам, приемам това и се опитвам да вървя напред", коментира Григор пред "Sportal.bg".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички