Григор Димитров обясни защо сравненията с Федерер са му в били в тежест


Григор Димитров обясни защо сравненията с Федерер са му в били в тежест
Снимка: Getty Images/Guliver

8833 0

Първата ракета на България Григор Димитров сътвори една от най-големите сензации на US Open, отстранявайки Роджър Федерер на 1/4-финалите. Тази вечер за българина предстои полуфинална битка срещу Даниил Медведев, като преди двубоя разкри колко труден сезон е имал до този момент.

Освен това той говори и за сравненията с Роджър Федерер, които го преследват от началото на неговата кариера. "Младите играчи, които тепърва изгряват, не трябва да бъдат сравнявани с никого. Трябва да имат повече свобода около себе си и време да намерят себе си преди всичко останало. Аз разбрах това по трудния начин", сподели Григор.

Българинът обаче посочи и на какво винаги му се е възхищавал, а именно начина, по който се справя с разочарованията. "Това е нещото, което винаги съм забелязвал в нето. Тази негова способност е забележителна и винаги съм му се възхищавал наред с другите неща. Едно от най-трудните неща е да преодолееш разочарование и просто да го забравиш. Аз все още не съм го овладял, това е едно от най-трудните неща за мен и все още се опитвам да го науча". А кои са трите ключа за успеха на Димитров над Федререр според шефа на Руската тенис федерация вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички