"Това може да бъде краят на Роджър Федерер"


"Това може да бъде краят на Роджър Федерер"
Снимка: Getty Images/Guliver

10739 0

"Това може да бъде краят на Роджър Федерер". С това смущаващо заглавие излезе "New York Post" след зашеметяващата победа на Григор Димитров над Маестрото на US Open. Първа за българина за цялата му кариера, но доста сладка, тъй като го отведе до полуфиналите на последния за сезона турнир от Голям Шлем. Авторът на материала е журналистът Марк Берман.

"На феновете на Федерер не им бе приятно да го наблюдават как се разпада във Флашинг, когато удари полунощ. Време е. Father time. 38-годишният швейцарец приличаше повече на швейцареца Мес в петия сет, когато Димитров скочи и излезе с преднина от 4:0. Никой не искаше да гледа този разпад, освен разпръснатите, облечени в зелено и червено български фенове, аплодиращи сънародника си. Това беше дежаву, с което си припомнихме човек на име Джон Милман, който нокаутира Федерер във Флашинг миналия септември в четвърти кръг. Федерер е загубил аурата си тук, в Ню Йорк", пише Берман.

"Загубата и в този четвъртфинал издига на фокус отново въпроса колко му остава на Федерер. Отписван и преди, той направи няколко завръщания", продължава журналистът и поставя като цитат следното: "Мисля ли, че ще получа и други възможности? Нямам кристална топка, нали"?.

"За съжаление, такъв драматичен изход не се появява на хоризонта, въпреки че Федерер каза, че когато обяви голямата новина, че се пенсионира, тя ще дойде без предупреждение, без намеци. Въпреки че Надал победи Диего Шварцман и премина към полуфиналите, отсъствието на Федерер и Джокович на US Open е напомняне, че този златен век на Големите трима няма да продължи вечно. Когато приключат, мъжкият тенис може да навлезе в скучен период, особено ако никой от американците не излезе напред. (Всички те тази година бяха изчезнали до края на третия кръг", се казва още в коментара.

"Ако Федерер иска да играе и догодина и да се пробва срещу останалите на 39 години, поне се надявам това да е последният му сезон. Никой не иска да види този тенис артист, петкратен шампион на Откритото първенство на САЩ< да се носи из Флашинг на 40 години. Видяхме Уили Мейс да го прави от другата страна на улицата и не беше хубаво", завършва статията на "New York Post". А кои са трите ключа за успеха на Димитров над Федререр според шефа на Руската тенис федерация вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички