Григор Димитров е уверен, че бавно, но сигурно си връща добрия ритъм


Григор Димитров е уверен, че бавно, но сигурно си връща добрия ритъм
Снимка: Getty Images/Guliver

2254 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров най-после успя да запише победа, след като надделя в дълъг и труден мач срещу коравния американец Стив Джонсън – 7:6 (4), 4:6, 7:6(5). Това беше първа победа на Димитров от два месеца насам.

В началото на срещата Димитров изостана с 0:3, но хасковлията успя да обърне двубоя в своя полза. "Бях наясно, че трябва да съм готов за всичко. Първият сет беше доста добър за мен. После имах моите шансове във втория. Той започна да сервира по-добре и стана по-трудно да правя добри ретури. В третия сет той изигра добър гейм, за да ме пробие, когато сервирах за мача. Тайбрекът беше много тежък”, сподели Димитров след двубоя.

В следващия кръг хасковлията ще срещне №2 в схемата Гуидо Пея, за когото това ще бъде първи мач от надпреварата. 29-годишният аржентинец е №24 в света и прави най-силният си сезон в кариерата. " Той играе страхотен тенис. Левичар. Мога да очаквам всичко от него, но в момента съм фокусиран най-вече върху това какво правя аз. Това е по-важното. Работих върху много неща в последните месеци. Чувствам, че бавно, но сигурно се връщам към добрия ритъм".

А в какъв любопитен турнир Димитров потвърди участие вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички