Григор Димитров изяде здрав пердах още във втория си мач в Лос Кабос


Григор Димитров изяде здрав пердах още във втория си мач в Лос Кабос
Снимка: Getty Images/Guliver

6220 0

4:6, 2:6 – набързо надеждите за нов старт на сезона за Григор Димитров в Лос Кабос бяха попарени, след като българинът се върна към познатото си от вече доста дълго време посредствено ниво и беше размазан от четвъртфиналиста от „Уимбълдън” Гуидо Пея.

Както и в първия мач срещу Джонсън, Григор не тръгна добре – той инкасира пробив още в първия си сервис гейм, след като отново се мина през дежурната вече двойна грешка, но истинският проблем дойде от форхенда при дюс. За щастие, Димитров върна бързо пробива – за 2:2 гейма, след като изненада Пея с чудесна къса топка.

Добрите новини за българина обаче не продължиха за дълго. Аржентинецът успя да направи нов пробив, в ключовия седми гейм, след като при 30:30 българинът пак направи двойна грешка, а послед сбърка и от форхенд. Това се оказа достатъчно за Пея да вземе сета с 6:4, макар неговият процент на първи сервис да беше изключително слаб – 48 на сто, докато Димитров беше с 62%.

Загубата на сета явно се отрази много зле на Димитров и Пея, който направи фурор на „Уимбълдън” с достигане на четвъртфинал тази година, буквално мина като валяк през българина. Всъщност Димитров предаде в типичен стил първия гейм – след грешка от смач и двойна грешка, веднага след това допусна и втори пробив, като пак направи двойна грешка, за 0:40 и се пропука при втората точка за пробив в полза на противника му. Не закъсня и третия пробив в полза на Пея, при това след като Григор поведе в сервис гейма си с 40:0, а и в този гейм пак имаше двойна грешка.

Чак при 0:5 българинът показа, че е на корта, и върна единия пробив, след като и Пея явно се поотпусна предвид големия аванс. След това Григор успя да спечели и първи сервис гейм в сета. Това обаче се оказа всичко в мача и Пея затвори срещата от втори опит, макар че мина през 0:30 в сервис гейма си и за момент имаше надежда, че Димитров може да е тръгнал по пътя на нещо изключително.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички