Григор Димитров атакува четвъртфиналите в "Куинс" - ето кога!


Григор Димитров атакува четвъртфиналите в "Куинс" - ето кога!
Снимка: Guliver/GettyImages

1739 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза за втората си битка на тенис турнира Aegon Championships с награден фонд 1 836 660 евро. Хасковлията излиза в спор от осминафиналите срещу опитния Жулиен Бенето, който премина през квалификациите, за да се добре до основната схема на турнира.

Двубоят между двамата ще бъде на Централния корт и е под №3 в програмата за деня. Това означава, че можем да го видим на корта не по-рано от 17:00 часа българско време. Двубоят може да следите НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG

Френският ветеран се намира на 87-о място в световната ранглиста, като премина през Джеймс Уорд в два сета (6:2, 6:2), за да си уреди двубой срещу българина. Двамата са се срещали два пъти до момента, като са разменили по един успех, но досега никога не са играли на любимата настилка на Григор - именно трева.

Григор Димитров има златна възможност не само да влезе в топ 10 на световната ранглиста, но и да спечели турнира. До момента отпаднаха топ 3 класираните Анди Мъри, Стан Вавринка и Милош Раонич, като единствено Марин Чилич и Жо - Вилфред Цонга са по-високо поставени. Ако Григор спечели повече точки от френския представител на този турнир, то почти гарантирано ще влезе в топ 10 от следващата седмица.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички