Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал


Доминацията продължава! Париж остава кралството на Рафаел Надал
Снимка: Getty Images/Guliver

3455 0

Световният №2 Рафаел Надал триумфира за 12-и път в своята кариера на втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос. Испанецът победи в своя 12-и финал в Париж Доминик Тийм след 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Надал изигра поредния си силен мач на турнира и изгуби едва втория си сет в надпреварата. Битката бе повторение на финала от миналата година, когато обаче Краля на клея се наложи с категоричното 3:0.

Първият сет започна изключително обещаващо и след 45' по нищо не личеше кой ще стигне до трофея, тъй като резултатът бе едва 3:3. В петия гейм австриецът първи стигна до пробив, но веднага след това бе пробит. Последва серия от три гейма за Рафа, с което спечели частта с 6:3. Вторият сет бе изпълнен от лесно спечелени сервис геймове за сервиращите преди в 12-я гейм шампионът да се пропука и поставеният под №4 Тийм да измъкне частта, а с това и да изравни резултата.

И когато всички очакваха австриецът да настъпи газта, той започна все по-често да бърка, а ударите на Надал да го затрудняват все повече. Точно това помогна на Рафа да спечели следващите два сета без никакъв проблем след 6:1, 6:1 и да триумфира за изумителен 12-и път на любимия си турнир.

За статистиката новият стар шампион остави 3 аса срещу 7 на съперника. Надал записа 38 уинъра на сметката си срещу 31 на Тийм, а непредизвиканите грешки бяха 31:38 в полза на подгласника. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички