Федерер се разправи с Надал, Джокович отново загуби от Кирьос (ВИДЕО)


Федерер се разправи с Надал, Джокович отново загуби от Кирьос (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1528 0

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер записа трети пореден успех в последните си три мача с големия си съперник Рафаел Надал, надделявайки с крайно категоричното 6:2, 6:3, с което записа 13-та победа в съперничеството между двамата. Мачът беше безспорното дерби на четвъртия кръг на Мастърса в Индиън Уелс, но явно само на хартия.

Федерер влезе в мача с пробив, а моментално след това парира възможност за Надал да го върне и това наклони сериозно везните в полза на швейцареца в първата част. Роджър я подпечата в петия гейм, когато наниза втори пробив след печеливш бекхенд от ретур по правата и авансът от два пробива вече беше твърде много за Надал в този сет - 6:2 за настоящия шампион от Australian Open.

Втората част премина в същото брутално темпо от страна на Федерер - пробив за 2:1 гейма, след като отново от форхенд той матира Надал. На сервис швейцарецът беше непоклатим и не даде никакъв шанс на Надал, а на всичкото отгоре при 5:3 гейма реализира четвърти пробив в мача - с фамозен ретур от бекхенд по правата, с което взе победата.

Същевременно младият талант на Австралия Ник Кирьос победи във втори пореден турнир световния номер 2 Новак Джокович. След Акапулко, Кирьос отново взе успеха и пак в два сета - 6:4, 7:6 (3). Първият сет беше решен от ранен пробив, който Джокович така и не намери начин да върне. Във втория сет сервисът доминираше, като логично се стигна до тайбрек, макар че Джокович можеше да загуби още при 5:5, но спаси точка за пробив. В тайбрека обаче спасение нямаше, след като изостана рано-рано с 0:2 точки и Кирьос не му позволи да се завърне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички