Федерер срещу Надал в Индиън Уелс, Джокович би Дел Потро


Федерер срещу Надал в Индиън Уелс, Джокович би Дел Потро
Снимка: Getty Images/Gulliver

956 0

Роджър Федерер срещу Рафаел Надал - великата класика в тениса отново е на дневен ред, след като двамата големи спечелиха мачовете си в третия кръг на Мастърса в Индиън Уелс. Надал стори това пръв, след успех над сънародника си Фернандо Вердаско, а Федерер го последва, побеждавайки в два тайбрека американеца Стив Джонсън.

Двубоят е номер 36 в съперничеството между двамата, като Надал води с 23:12 победи, но последните два успеха са на сметката на Федерер, включително на финала на тазгодишния Australian Open с драматичните 3:2 сета.

В мача срещу Джонсън зрителите не видяха нито един пробив, като Федерер имаше 4 шанса в началото на втория сет - всичките в един гейм, но не стигна до успех. Той обаче доказа, че е цар на тайбрека и взе своето.

Иначе в дербито на третия кръг в Индиън Уелс Новак Джокович успя да вземе успеха с 2:1 сета (7:5, 5:6, 6:1) над Хуан-Мартин Дел Потро. Сърбинът спечели с 2:1 сета и в Акапулко, само преди седмица. Сега той ще играе с Ник Кирьос, който го победи в Акапулко и то след като Ноле отстрани Дел Потро. Световният номер две е в четвъртината на Федерер и Надал т.е. на четвъртфинал може да има мач Джокович срещу Федерер/Надал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички