Федерер през сълзи: Приказката за мен продължава


Федерер през сълзи: Приказката за мен продължава
Снимка: Getty Images/Gulliver

1560 0

След историческия си успех на Australian Open Роджър Федерер заяви, че „приказката му продължава“. Неостаряващият ветеран спечели юбилейната си 20-а титла от Шлема, след като на финала в Мелбърн Маестрото победи Марин Чилич в пет сета 6-2, 6-7 (5-7), 6-3, 3-6, 6-1.

„Изключително съм щастлив, просто не мога да повярвам. Да спечеля е сбъдната мечта, така че приказката за мен и моя екип продължава. Наистина е невероятно - oще повече, че това се случва след страхотната минала година, която имах“, заяви Федерер, който стана третият шесткратен шампион в история на Australian Open след Рой Емерсън (1961, 1963-1967) и Новак Джокович (2008, 2011-2013, 2015-2016).

"Още на Олимпиадата в Сидни осъзнах колко много обичате тениса тук! Чест за мен е да съм тук и да спечеля. Затова искам да благодаря на абсолютно всички, които направиха тази вечер толкова специална. Благодаря на всички, на тима ми, на противника, на всички", добави швейцарецът и се разплака от щастие.

36-годишният тенисист демонстрира невероятна форма в Мелбърн, като загуби едва два сета през целия турнир и то именно във финала срещу Чилич. „Искам да поздравя Марин, който направи още един страхотен турнир, а освен това вече е номер 3 в света. Продължавай да работиш по същия начин и съм сигурен, че ще постигнеш още много успехи“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички