Федерер обяви изненадващо къде и как иска да завърши кариерата си


Федерер обяви изненадващо къде и как иска да завърши кариерата си
Снимка: Getty Images/Guliver

4536 0

Швейцарският тенисист Роджър Федерер разкри, че би искал да завърши кариерата си на Уимбълдън, където спечели първата от 20-те си титли от Големия шлем. Действащият двукратен шампион на Аустрелиън Оупън сподели, че не иска "приказен край“ на кариерата си, а да остави корта в добро здраве.

"Има много места, които са специални за мен, за щастие, заяви той за CNN. - Късметлия съм. Но, да, ако трябва да избера, Уимбълдън ще бъде идеалното място, където да завърша своята кариера. Не мисля да се откажа, ако постигна титла от Големия шлем някъде, определено“, добави швейцарецът.

Федерер, който е професионалист от 1998 насам, има спечелени 99 титли. Очаква се той да не спре с тениса до Олимпиадата в Токио през 2020, където ще се опита да прибави златен медал на сингъл след триумфа си на двойки в Пекин през 2008.

"Мисля, че медиите очакват да приключа кариерата си с голяма титла, а аз отдавна не искам да завърша по този начин. Докато съм здрав и се наслаждавам на играта си, знам, че ще бъде емоционално. Това трябва да е един щастлив ден, който да се отпразнува подобаващо, а не всички да са тъжни, сякаш е погребение“, завърши той.

Федерер започва защитата на титлата си на Аустрелиън Оупън с двубой в първи кръг срещу узбекистанеца Денис Истомин, който през 2017 победи изненадващо във втори кръг тогавашния шампион и сегашен номер 1 в света Новак Джокович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички