Федерер се класира за 15-и път на полуфинал на Финалния Мастърс


Федерер се класира за 15-и път на полуфинал на Финалния Мастърс
Снимка: БГНЕС

1027 0

Роджър Федерер победи с 6-4, 6-3 Кевин Андерсън и се класира за полуфиналната фаза на Мастърса на осемте най-добри в Лондон. 37-годишният швейцарец ще играе за 15-и път в своята кариера на полуфинал в престижната надпревара, като с успеха си над Андерсън си гарантира и първото място в група Лейтън Хюит.

Двубоят започна по-добре за 20-кратния шампион на турнирите от Големия шлем, който проби подаването на южноафриканеца. Андерсън отвърна на предизвикателството още в следващия гейм, но след здрава битка, продължила 77 минути, Федерер успя да спечели откриващата част с 6-4. Във втория сет отново швейцарецът бе по-добрият на корта и закономерно подпечата визите си за полуфинала в Лондон.

Загубата не се оказа фатална за Андерсън, който при дебютното си участие на финали на АТП започна с два успеха над Доминик Тийм и Кей Нишикори. Победата по-рано на австриеца над японеца гарантира участието на южноафриканеца на полуфиналите.

В утрешния ден предстои да се изиграят последните срещи от група Гуга Куертен. В ранния двубой един срещу друг излизат Александър Зверев и Джон Иснър, докато в късния сблъсък съперници са световният номер 1 Новак Джокович и Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички