Ето колко точки има да защитава Григор до края на 2019-а


Ето колко точки има да защитава Григор до края на 2019-а
Снимка: Getty Images/Guliver

15219 0

След големия срив в световната ранглиста - до 74-то място при мъжете, заплахата да изпадне от топ 100 в края на годината все по-осезаемо тегне над Григор Димитров. Първата ракета на България има да защитава немалък брой точки до края на сезона. Става дума за 235, изчисли Sportlive.bg.

Най-много за защитаване българинът има на Мастърса в Синсинати, където започва днес своето участие. Първият му съперник е Стан Вавринка, а Димитров трябва да се бори като лъв, за да продължи в следващия кръг, тъй като има да брани 90 точки. Те са постигнати от достигането му до осминафиналите миналата година.

Същите точки Григор е спечелил на Мастърса в Париж, където трябва да се състезава в началото на ноември. На US Open родната звезда има да защитава само 10 точки, а другите 45 са от АТР турнира в Пекин.

Най-добрият български тенисист може да натрупа точки, с които да се повдигне в класирането, и на турнира в Чънду, Китай, където е заявил участие. Надпреварата е в последната седмица на месец септември.

Иначе тенисистът е спечелил за 2018 година 25 мача и е загубил 19. Към момента статистиката на играча е 12 победи и 14 загуби. До днешния мач той е спечелил едва 802 точки. А каква според самия Григор е причината за невероятния срив в представянето му вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички