Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров


Ето кой е следващият съперник на Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

13558 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров поднесе сензацията на US Open, след като спечели 5-сетов трилър срещу Роджър Федерер на четвъртфиналите на последния за годината турнир от Големия шлем. Така той за 3-и път в кариерата си ще играе полуфинал в надпревара от голямата четворка, но за пръв път ще стори това на "Артър Аш Арина".

Срещу себе си той ще има един от най-добрите играчи през този сезон - Даниил Медведев, който във вторник вечер съумя да спечели с 3:1 срещу Стан Вавринка и се класира за полуфиналите. Добрата новина за Димитров е, че руснакът получи травма по време на мача, като изпита силни болки в бедрото - травма, която може да се окаже решаваща в сблъсъка им.

Медведев стартира ударно годината, като стигна до осминафинал в Австралия, а след това спечели ATP турнира в София. Последваха полуфинал Монте Карло и финал в Барселона, а в края на годината се представя още по-убедително.

Той игра три финала поред, като загуби във Вашингтон и на Мастърса в Монреал, но спечели този в Синсинати непосредствено преди US Open. Благодарение на това, той се изкачи до 5-о място в ранглистата, а освен това е под №4 за годината (единствено зад Федерер, Надал и Джокович).

Срещу Медведев Григор Димитров е изиграл два мача, като двамата си размениха по една победа. Последният сблъсък беше във Вашингтон преди 2 години, когато Медведев спечели с 2:0. Битката между двамата е в петък вечер. Иначе Гришо сподели как е стигнал до победата над Роджър Федерер в интервю след мача (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички