Щастливият Григор Димитров разкри ключа към сензационната победа над Федерер


Щастливият Григор Димитров разкри ключа към сензационната победа над Федерер
Снимка: Guliver/GettyImages

12232 0

Григор Димитров трудно намираше думи да изрази радостта си след историческата победа над Роджър Федерер на US Open. В 5-сетов трилър българинът намери най-добрата си форма и съумя да обърне швейцарския маестро, постигайки първа победа над легендарния тенисист.

След срещата хасковлията изрази щастието си и разкри ключовете за победа над своя кумир, срещу когото до момента имаше спечелени едва 2 сета.

"Много дълго не бях играл на този корт и в първия сет бях нервен. Търсих ритъма си, а той започна много добре. Знаех, че трябва да остана максимално дълго в сета, за да вляза в мача. Почувствах се по-добре в края на първия сет. Започнах да се движа по-добре. Много съм щастлив от победата", бяха първите думи на Григор Димитров след паметния успех.

"След първия сет започнах да намирам своя ритъм и усетих, че ако има дълги разигравания, ще имам предимство. Знаех, че трябва да издържа максимално дълго в гейма (в края на 4-ия сет), за да го накарам той да стои повече на корта. Накрая Федерер беше по-бавен и не беше на 100%. Не трябва да се подценява, че форматът е 3 от 5 и всичко е възможно", допълни Димитров.

Срещу Федерер Гришо направи и един от най-фамозните минаващи удари за годината (гледайте го тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички