Ето кое е едно от големите предимства на Димитров над Медведев


Ето кое е едно от големите предимства на Димитров над Медведев
Снимка: Getty Images/Guliver

5344 0

Макар да влиза в мача като нефаворит и от 78-ата позиция в световната ранглиста, Григор Димитров има едно ясно предимство срещу съперника си в полуфиналите на US Open 2019 - Даниил Медведев. И то е физическата форма и по-краткият "престой" на кортовете в Ню Йорк.

Българската звезда на тениса е прекарал 10 часа и 16 минути на корта, тъй като във втори кръг не игра, заради отказването на Борна Чорич. Руснакът е изкарал 12 часа и 33 минути под яркото слънце на Ню Йорк.

И докато Медведев е сигурен участник на Финалния Мастърс в Лондон, Димитров все още е далеч от попадане сред най-добрите 10 през сезона, но ако продължи успешния си ход на последния за годината турнир от Голям Шлем, може също да се класира за надпреварата, която спечели през 2017 година. Мастърсът на "О2 Арена" в английската столица е в периода 10-17 ноември. А защо според Давид Гофен победата на Григор над Роджър Федерер е равносилна на подвиг вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички