Джокович спечели дуела с Надал и запази шансовете на Сърбия


Джокович спечели дуела с Надал и запази шансовете на Сърбия
Снимка: Getty Images/Gulliver

3072 0

Новак Джокович победи Рафаел Надал с 6:2, 7:6(4) в битката между световния номер 1 и 2 на ATP Cup. Джокович бе задължен да победи, за да запази шансовете на Сърбия във финалната среща срещу Испания.

Преди това Роберто Баутиста Агут победи сърбина Душан Лайович със 7-5, 6-1 в мача на вторите ракети от финала на турнира. Световният номер 10 се представя много силно от началото на турнира, като спечели всичките си шест мача на сингъл, докато Лайович имаше четири победи и една загуба преди днешния мач.

Така, всичко ще се реши в двубой на двойки, като се очаква отново Джокович да излезе на корта и да си партнира с Виктор Троицки срещу Надал/Кареньо Буста.

Серията от поредни победи на Джокович над Надал на твърди кортове вече се увеличи на 9, като през това време не му е дал нито един сет – балансът е 19-0 в полза на сърбина. В цялото им съперничество до момента Новак вече има 29 успеха срещу 26 за Надал.

Последната победа на Надал над Джокович на твърди кортове датира от 2013-та година и сърбинът започна уверено двубоя, като проби два пъти съперника си, за да спечели първия сет с 6-2. Втората част бе по-равностойна, като Надал вдигна нивото си на игра и имаше пет възможности да вземе подаването на съперника си, но не успя да реализира нито една от тях, а от своя страна успя да отрази два шанса за пробив, открили се пред Джокович, и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Джокера бе по-сигурният тенисист и успя да се наложи със 7-4, за да затвори мача след близо два часа игра

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички