Надал се измъкна от австралийския капан и прати Испания на финал срещу Сърбия


Надал се измъкна от австралийския капан и прати Испания на финал срещу Сърбия
Снимка: Getty Images/Guliver

1967 0

Световният номер 1 Рафаел Надал за пореден път показа, че е изключителен тенисист, когато става въпрос за измъкване от трудни ситуации. След драматична битка испанецът успя да надвие Алекс де Минор в три сета (4:6, 7:5, 6:1), за да класира своята страна за финала на ATP Cup, а с това и да елиминира домакина Австралия.

20-годишният австралиец започна срещата по феноменален начин и накара тенисист от ранга на Надал да се чувства неудобно на корта. Играта на световния №1 не вървеше до средата на втория сет, но при 6:5 ракетата на Де Минор "трепна" на два пъти от бекхенд, а Надал не се нуждаеше от втора покана.

В решителния трети сет Надал взе нещата в свои ръце и наложи убийствено темпо, което доведе до три поредни гейма, в които Де Минор взе само една точка. До края на срещата Надал допусна да бъде пробит, но бързо възстанови преднината си с пробив на сервиза на австралиеца.

Така Испания ще се изправи срещу Сърбия на финала на ATP Cup, където почитателите на играта с нетърпение ще очакват сблъсъка между двамата водачи в световната ранглиста Надал и Джокович. Двубоят ще се състои в неделя.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички